امور کنسولی

صدور شناسنامه برای افراد بالای 18 سال

صدور شناسنامه برای افراد بالای 18 سال

 

کلیه افرادی که دارای پدر ایرانی هسند و سن آنها بالای 18 سال است و تا به حال هیچگونه شناسنامه ایرانی دریافت ننموده اند، می توانند بر اساس بند 2 ماده 976 قانون مدنی با ارائه مدارک ذیل از نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور درخواست صدور شناسنامه ایرانی نمانید. ضمنا چنانچه درگذشته شناسنامه صادر گردیده لیکن هم اکنون در اختیار متقاقضی نمی باشد و یا از صدور آن اطلاع ندارند ابتدا می بایست از والدین سوال و سپس صفحه دوم شناسنامه پدر و مادر در قسمت مشخصات فرزندان بررسی شود و اگر نام متقاضی در آن درج نشده، می بایست تقاضای صدور شناسنامه جدید بنمایند. اگر مشخصات متقاضی درج گردیده و یا والدین از صدور آن اطلاع دارند و شناسنامه در اختیار نمی باشد. درخواست المثنی شناسنامه گردد( به بخش درخواست صدور المثنی شناسنامه مراجعه گردد.)

مدارک لازم:

1- تکمیل فرم مشخصات فردی[168/1]

2- تکمیل فرم اقرار نامه مربوط به متقاضی فاقد شناسنامه بالای 18 سال[168/24]

توجه: این فرم می بایست توسط متقاضی و پدر و مادر وی(در صورت نبودن مادر، حضور پدر به تنهایی کافی است) و با حضور در سفارت تکمیل و ارائه گردد.

3- تکمیل فرم درخواست صدور شناسنامه برای افراد بالای 18 سال[168/23]

4- اقامت داشتن در حوزه این نمایندگی و ارائه یک برگ تصویر از گذرنامه یا کارت اقامت فنلاندی (پشت و رو)

5- اصل گواهی ولادت (Birth Certificate) صادره از Maistraatti  به زبان انگلیسی

6- اصل شناسنامه پدر و مادر که واقعه ازدواج در آن درج شده باشد.

7- ارائه 8 قطعه عکس رنگی جدید ۴×3 تمام رخ، بدون کلاه و عینک و با زمینه سفید که مشخصات (نام و نام خانوادگی) صاحبش در پشت آن نوشته شده و عکس بانوان با حجاب اسلامی باشد.

8- ارائه 2 قطعه عکس پدر و مادر متقاضی(با مشخصات بالا)

9- اصل مدرک عکس‌دار معتبر محلی (فنلاندی) که با مشخصات و نام فرزند مطابقت داشته باشد.

10- دو برگ کارت انگشت نگاری عکس‌دار ( که توسط پلیس فنلاند انجام می گیرد)

تذکر مهم: هزینه های کنسولی به صورت نقدی دریافت می گردد 

ایمیل بخش کنسولی : consulate@iran.fi

سایت جهت گرفتن وقت : https://appointment.mfa.gov.ir

 

تذکرات مهم :

- چنانچه ازدواج والدین در نزد مقامات ایران ثبت نگردیده، ابتدا می‌بایست ازدواج ثبت و در شناسنامه والدین درج گردد. (به بخش مدارک مربوط به ازدواج مراجعه گردد)

- والدینی که شناسنامه آن‌ها قدیمی است و یا به طور کلی فاقد شناسنامه جدید باشند، لازم است شناسنامه خود را تعویض (طبق شرایطی که در بخش تعویض شناسنامه اعلام شده) و یا اگر شناسنامه آن‌ها مفقود و یا مخدوش باشد(طبق شرایطی که در بخش مربوطه اعلام شده) نسبت به رفع آن اقدام نمایند. جهت تسریع در کار و برای تعویض یا صدور المثنی شناسنامه، متقاضیان می‌توانند بستگان خود را در این زمینه به عنوان وکیل تعیین تا آنان مراتب را مستقیماً در ایران پیگیری نمایند. در این رابطه لازم است اصل وکالت‌نامه به همراه چهار قطعه عکس که توسط نمایندگی ممهور گردیده است به ایران ارسال شود. چنانچه شناسنامه نزد بستگان در ایران است لازم است به طریق اطمینان بخشی برای شما ارسال و سپس به نمایندگی ارائه گردد.

- به منظور جلوگیری از مشکلات حقوقی و به لحاظ این که جهت درج واقعه تولد، نیاز به اصل شناسنامه والدین است، لازم است که هر دو جلد شناسنامه پدر و مادر همراه با سایر مدارک ارائه گردد.

 

ملاحظات:

- حضور متقاضیان بالای 18 سال برای ارائه مدارک و امضای دفاتر ثبت کل، الزامی است.

- چنانچه محـل تـولد متقاضی صدور شناسنامه بالای 18 سال سن(مشمول بند 2 ماده 976 قانون مدنی) همـان کشور محل استقرار نمایندگی جمهوری اسلامی ایران باشد تنظیم سند و صدور شناسنامه میسر خواهد بود، در غیر اینصورت می بایست جهت صدور شناسنامه به نمایندگی محل تولد خود مراجعه نماید.

- چنانچه پدر ایرانی و مادر خارجی که ازدواجشان به ثبت نرسیده و متقاضی صدور شناسنامه برای فرزند خود هستند می‌بایست هم زمان نسبت به ارائه درخواست ثبت ازدواج و صدور شناسنامه ایرانی برای مادر خارجی فرزند نیز اقدام نمایند. (به بخش ثبت ازدواج مراجعه شود) در صورتی که مادر خارجی فرزند، حاضر به ثبت ازدواج نباشد صدور شناسنامه فرزند با درخواست پدر خواهد بود که در این صورت در قسمت مشخصات سجلی مادر مندرج در شناسنامه فرزند تنها نام کوچک مادر درج و در بقیه خانه‌های باقیمانده خط تیره کشیده می شود.

- چنانچه ازدواج پدر و مادر مولود ثبت و در شناسنامه‌ها نیز درج شده است ولی یکی از آن ها حاضر به ارائه شناسنامه‌اش نیست، متقاضی می‌تواند ضمن ارائه شرح کتبی و در صورت امکان سند ازدواج برای شناسنامه فرزند ارائه درخواست نماید.

- اگر مادر ایرانی که ازدواج او با همسر ایرانی به ثبت نرسیده و به تنهایی متقاضی صدور شناسنامه فرزندش باشد، می‌بایست شخصاً یا از طریق تعیین وکیل، درخواست خود را نزد مراجع قضایی داخل کشور مطرح و درخواست صدور حکم برای تنظیم سند و صدور شناسنامه نماید.

- در صورتی که فرزند متولد خارج از فنلاند باشد لازم است اصل و ترجمه فنلاندی گواهی تولد وی به تأیید سفارت کشور محل تولد در فنلاند و سپس وزارت امورخارجه فنلاند و یا به تأیید و ترجمه سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسد.

- صدور شناسنامه برای فرزندانی که از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده‌اند، ممکن نیست. در این خصوص می‌توان با درخواست کتبی مادر (به بخش درج نام فرزند مراجعه شود) و ارائه اصل مدارک مربوطه فرزند، نام فرزند را در شناسنامه مادر درج نمود.

- صدور شناسنامه برای فرزندانی که مادر آنان خارجی است پس از ثبت ازدواج والدین و صدور شناسنامه برای مادر انجام می شود.

- در مواردی که والدین تقاضای هم زمان صدور شناسنامه برای چند فرزند خود را داشته باشند لازم است که هنگام درخواست صدور شناسنامه ترتیب سن فرزندان (از بزرگ‌تر به کوچک‌تر) را اعلام نمایند.

- در صورت دوقلو بودن فرزندان باید ساعت و دقیقه تولد فرزندان مشخص باشد.

- افرادی که ( 15 سال به بالا) شناسنامه آن‌ها صادر می‌گردد، می‌توانند هم زمان نیز درخواست کارت ملی نمایند. (به بخش صدور کارت ملی مراجعه گردد). منظور از شماره ملی، شماره ده رقمی است که در قسمت بالای کارت شناسایی درج شده است. کارت شناسایی ملی نشان‌گر هویت شما است که به عنوان کلید راه‌اندازی نظام نوین ثبت احوال است. در صورت نداشتن این کارت لازم است هر چه زودتر مدارک مورد نیاز را تهیه و تحویل نمایند.

- پس از دریافت شناسنامه فرزند خود، مشخصات نوشته در آن (نام و نام خانوادگی، تاریخ و محل والدین، مشخصات پدر و مادر، نام و مهر و امضای مأمور) را با مشخصات مندرج در شناسنامه‌های والدین و هم‌چنین گواهی ولادت مولود مطابقت دهید. چنان چه در شناسنامه صادره اشتباهی مشاهده نمودید، مراتب را در اسرع وقت به مأمور صادر کننده اعلام تا نسبت به اصلاح اشتباه اقدام نماید

- متولدین ایران فاقد گواهی ولادت (Birth Certificate) می‌بایست پس از تنظیم وکالت‌نامه (به زبان انگلیسی) نزد Notar و تأیید وزارت امور خارجه فنلاند و تأیید نمایندگی و ترجمه و تأیید آن در ایران و ارائه سایر مدارک مربوطه (اقرارنامه والدین، تصاویر برابر اصل شده شناسنامه والدین، عکس و ...) موضوع را مستقیماً از طریق اداره کل ثبت احوال امور خارجه و محاکم قضایی ایران جهت اثبات نسب پیگیری نمایند.

- چنانچه در گواهی تولد نام فرزند، غیر مجاز و نام خانوادگی غیر از نام خانوادگی پدر نوشته شده باشد، شناسنامه ایرانی با یکی از نام‌های مجاز و طبق نام خانوادگی پدر صادر خواهد شد.

- در صورت تفاوت مشخصات والدین در گواهی ولادت مولود با مشخصات مندرج در شناسنامه‌های ایرانی، والدین می‌بایست با ارائه مدارک نزد مقامات کشور محل اقامت خود نسبت به اصلاح یا اخذ گواهی ولادت مورد قبول نمایندگی اقدام نمایند.

- هموطنانی که در خارج از کشور مشخصات خود را (نام یا نام خانوادگی یا تاریخ تولد خود را) تغییر داده‌اند، مطلع باشند ملاک عمل در ایران، شناسنامه ایرانی است و چنانچه این تغییرات توسط سازمان‌های فوق صورت گرفته و در قسمت توضیحات (صفحات آخر) شناسنامه ایرانی درج گردیده قابل اجرا است و تغییر دیگری غیرقابل قبول و اجرا می‌باشد. این افراد برای رفت و آمد به ایران با رعایت توصیه‌های اعلام شده، هیچ مشکلی ندارند و می‌بایست در هنگام ورود و خروج از ایران فقط گذرنامه ایرانی خود را که بر اساس شناسنامه ایرانی صادر گردیده به پلیس فرودگاه در کشورمان ارایه دهند. پس از آن در آخرین مرحله خروج و فقط در هنگام سوار شدن در هواپیما، شرکت‌های هواپیمایی به منظور جلوگیری از بازگردان مسافران (Deport) اقدام به بررسی روادید یا کارت اقامت معتبر مسافران می نمایند. بنابراین چنانچه نام یا نام خانوادگی و تاریخ تولد مسافر با کارت شناسایی و یا مدرک خارجی وی مطابقت نداشته باشد کافی است عکس یا یکی از مشخصات وی با گذرنامه ایرانی نامبرده مطابقت داشته باشد و مأمور مربوطه از عدم بازگردان (دیپورت) مسافر اطمینان حاصل نماید. ضمناً در هنگام ورود و خروج از مرزهای ایران فقط از گذرنامه و مدارک ایرانی خود استفاده نموده و از ارائه مدارک غیر ایرانی و غیر ضروری خودداری نمایند.

- چنانچه ازدواج والدین در نزد مقامات ایران ثبت نگردیده، ابتدا می‌بایست ازدواج (به بخش مدارک مربوط به ازدواج مراجعه گردد) ثبت و در شناسنامه والدین درج گردد.

- اگر مادر مولود به هر دلیلی حاضر به حضور در نمایندگی و امضای دفاتر رسمی ازدواج نباشد، بنا به درخواست پدر و با ارائه مدارک مربوطه به صورت یک طرفه با درج نام کوچک مادر و بدون ذکر مشخصات شناسنامه‌ای مادر، شناسنامه فرزند صادر می گردد.

- والدینی که شناسنامه آن‌ها قدیمی است و یا به طور کلی فاقد شناسنامه جدید هستند لازم است ابتدا شناسنامه خود را تعویض (طبق شرایطی که در بخش تعویض شناسنامه اعلام شده) و یا اگر شناسنامه آن‌ها مفقود و یا مخدوش است، (به بخش مربوطه مراجعه شود) شناسنامه عکس‌دار گردد. جهت تسریع در کار و برای تعویض یا صدور المثنی شناسنامه، متقاضیان می‌توانند بستگان خود را در این زمینه به‌ عنوان وکیل تعیین تا آنان مراتب را مستقیماً درایران پی‌گیری نمایند. در این رابطه لازم است اصل وکالت‌نامه به همراه چهار قطعه عکس که توسط نمایندگی ممهور گردیده است به ایران ارسال شود. چنانچه شناسنامه نزد بستگان در ایران است لازم است به طریق اطمینان بخشی برای شما ارسال و سپس به نمایندگی ارائه گردد.

- به منظور جلوگیری از مشکلات حقوقی و به لحاظ این که جهت درج واقعه تولد نیاز به اصل شناسنامه والدین می‌باشد لازم است که هر دو جلد شناسنامه پدر و مادر همراه با سایر مدارک ارایه گردد.

توصیه های ضروری:

- صدور شناسنامه مجدد محدودیت قانونی دارد. لذا در حفظ و نگهداری آن دقت لازم را معمول فرمائید.

- درج هرگونه مهر، نشانه و نوشتار در شناسنامه‌های جدید اکیداً ممنوع است

- دست بردن در مندرجات شناسنامه به هر صورت اکیداً ممنوع و با متخلفین برابر قانون رفتار خواهد شد.

- ودیعه گذاشتن شناسنامه به هر جهت و در هر جا ممنوع است.

-  بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران روزهای پنجشنبه از پذیرش مراجعین حضوری معذور می باشد.